Een update over de havenfilm

In een haven beweegt de tijd zoals het water: het staat nooit stil. De datum van 16 oktober nadert gestaag, daarom vonden we het tijd voor een update over de film van 400 Jaar Haven Hellevoetsluis. Achter de schermen wordt namelijk heel hard gewerkt!

Heb jij onze filmploeg al gespot?

Geschiedkundige inspiratie

Met hulp van een geschiedkundige is het script inmiddels voltooid. Alle belangrijke haven-momenten van de afgelopen vier eeuwen komen in de film aan bod. Van de eerste schepen in de Hellevoetsche Sluis, tot bekende zeevaarders als Michiel de Ruyter en Willem III en Mary. Ook de bouw van de vuurtoren, de verdedigingswerken, de aanleg van het Kanaal door Voorne of de Haringvlietdam ontbreken uiteraard niet in het geheel. Al deze momenten komen nu al een voor een voorbij op onze website, doordat ze als inspiratie dienen voor verschillende Hellevoetse kunstenaars. Houd de website dus in de gaten!

De aankomende tijd zet het videoteam Hellevoetsluis op zijn kop. Met supersnelle drones, sfeerbeelden vanaf varende schepen en opnames van de vele creatieve Hellevoeters die ieder zijn eigen talent inzet om een steentje bij te dragen aan het vertellen van de verhalen van de haven. 

Van lokaal beroemde tot onbekende artiesten, de muzikale invulling is enorm divers. Zo werden er nieuwe nummers geschreven, –van rap tot levenslied en van shantykoor tot DJ,– wordt er bekende muziek gecoverd of vernieuwd en mogen we de muziek gebruiken een bijzondere opera. De eerste videoclip is deze week zelfs al geschoten! Op woensdagochtend ging het dak eraf in Cafe de Tijdgeest. Ben je klaar om binnenkort Hellevoet’s nieuwste volkslied te horen?

Wie weet spot je komende tijd iemand van ons videoteam samen met een bekende of minder bekende creatieve Hellevoeter in de haven. Spreek ons dan vooral even aan, of spring in als figurant om zo ook jouw steentje bij te dragen aan de creatie van deze prachtige film. Wie weet sta jij straks te dansen op de verdedigingswerken bij een pop-up DJ booth!

Kun je niet wachten? Houd deze website in de gaten voor updates rondom de film, voor verhalen over de haven, voor meer informatie over 16 oktober en natuurlijk om je eigen haven-verhaal te vertellen!

Menu