Daniëlle kwam als jonge tiener naar Hellevoetsluis, vanuit het grote Rotterdam. Dat was even wennen, natuurlijk… “Ik vond het in eerste instantie maar niks!” zegt ze. Gelukkig veranderde dat al snel; op school had ze binnen no-time veel vrienden en vriendinnen.

Nu, bijna 35 jaar later, woont ze hier nog altijd graag. “Ik woon in een prachtig huis met een prachtige tuin aan de kinderboerderij. Mijn vader woont zelfs nog in het huis waar we 34 jaar geleden naartoe verhuisden, dus ook daar kom ik nog vaak.” Of ze zich thuis voelt in Hellevoetsluis? Daar hoeft Daniëlle niet over na te denken: “ Heel eerlijk? Hoogstwaarschijnlijk ga ik hier nooit weer weg.”

Zoals bijna alle Hellevoeters, heeft Daniëlle veel mooie herinneringen aan de haven. “Maar mijn mooiste herinneringen aan de haven van Hellevoetsluis zijn toch wel de Vestingdagen van vroeger en het oud en nieuw vieren in de Vesting. We vierden dan eerst oud en nieuw met de familie en daarna ging je met al je vrienden naar de vesting, waar dan nog heel veel vriendengroepen verzamelden.” Mooie haven-herinneringen zijn voor Daniëlle echter niet iets van alleen de verleden tijd. “Als ik nu een rondje door de vesting en de haven rijd, krijg ik een vakantiegevoel; het kleine strandje, de vakantiehuisjes en gekleurde nieuwbouwhuizen.”

vuurtoren hellevoetsluis danielle ruijter

In het najaar van 2008 volgde Daniëlle een fotocursus bij de Vrije Universiteit Hellevoetsluis. En waar maak je dan foto’s van? Je raadt het al; van de haven, natuurlijk. Een mooie dag, een mooie zonsondergang en “gewoon een mooie foto,” al zegt ze het zelf. Daar valt niet over te twisten!

Heb jij ook een mooie foto van de haven van Hellevoetsluis of een bijzondere haven-herinnering? Deel deze!

Menu