Hellevoets bloed

Als je Willem Boot (ook wel bekend als ‘Zanger Willem’) vraagt wat zijn band met Hellevoetsluis is, is zijn antwoord in eigen woorden “heel simpel: ik heb geboren en getogen Hellevoeter. Hellevoet zit in mijn bloed en ik ga hier pas weg tussen zes plankies.” Hij kon dan ook niet ontbreken in de film die op 16 oktober in première gaat.

Lokaal Wereldnieuws

De Bootjes; ze zijn niet onbekend in Hellevoetsluis. Willem werd in 1970 geboren als 1 van een drieling; iets dat in die tijd nog bijzonderder was dan vandaag de dag. “Dat was toen lokaal wereldnieuws,” lacht hij. “Mijn ouders kregen zelfs een wasmachine cadeau van de lokale winkeliersvereniging toen we waren geboren!” Het waren zijn zussen (Willem heeft er vier; de andere twee van de drieling en nog twee oudere zussen) die hem aanspoorden zich op te geven voor 400 Jaar Haven Hellevoetsluis. “Ze zeiden, ‘je bent Hellevoeter en je zingt,’ dus heb ik me maar aangemeld.”

Professioneel, toch?

Vrij snel hoorde hij dat hij geselecteerd was om mee te doen in de film, maar helemaal voorbereid was Willem niet. “Of ik mijn eigen nummer kon schrijven, werd gevraagd. Dat had ik nog nooit gedaan! Ik heb de uitdaging aangenomen. Ook met muziek schrijven had ik geen ervaring, maar samen met een producent kwamen we tot een eindresultaat waar ik nu echt wel trots op ben.”

Willem had al eerder eens een videoclip opgenomen, maar vond de filmopname voor 400 Jaar Haven Hellevoetsluis ook een top ervaring. “De jongens van het productieteam waren super professioneel, wisten wat ze wilden en hebben me echt uit mijn comfort zone getrokken.” ‘s Ochtends vroeg een feestnummer opnemen bleek voor Willem en het videoteam geen probleem; binnen no-time zat het café vol figuranten. “Het was een hele leuke dag. Ik was moe maar onwijs voldaan.”

Eindresultaat van de Film

“Mijn band met Hellevoetsluis, ik kan het niet uitleggen. Als mijn hoofd vol zit dan ga ik op het bankje bij de vuurtoren zitten. Als ik dat rode doppie zie en uitkijk over het Haringvliet, dat is heerlijk.” Hij kan dan ook niet wachten om het eindresultaat te zien op 16 oktober. “Ik ben onwijs enthousiast en nieuwsgierig.”

Ook benieuwd naar de film? Houd de website en social media in de gaten en blokkeer je agenda alvast op 16 oktober om 20:00 uur!

Menu