Presentator en acteur Jorn van Vrijaldenhoven reisde afgelopen week voor het eerst af naar Hellevoetsluis om in de rol van verhalenverteller te kruipen voor de film van 400 Jaar Haven Hellevoetsluis. “Bij aankomst was ik meteen onder de indruk; wat een positieve verrassing!”

"Ik was meteen onder de indruk!"

Met ruimschoots ervaring op het grote scherm, had hij zich goed ingelezen. “Het script had ik natuurlijk al uitvoerig bestudeerd, waardoor ik al veel wist over de geschiedenis van Hellevoetsluis. Maar ik was er zelf nog nooit geweest. Ik was echt verbaasd hoe mooi het er allemaal uitzag, dat had ik niet verwacht van zulke oude plekken en gebouwen. Het droogdok, marineschip, de vuurtoren… Ja, ik vond eigenlijk de hele oude vesting echt heel erg indrukwekkend.”

Echt een aanrader!

Jorn was zo onder de indruk dat hij hetzelfde weekend nog zijn ouders tipte om zeker een weekendje Hellevoetsluis te plannen. “Zij zijn opgegroeid in Rotterdam, maar bleken Hellevoetsluis ook niet te kennen. Ik heb het ze meteen aangeraden!”

Hij kende het videoproductieteam al van naam, dus Jorn zijn verwachtingen lagen hoog. “Toen ze me de beelden lieten zien die al geschoten waren, wist ik meteen; dit wordt heel gaaf. De stad van nu voelt heel gemoedelijk aan. In combinatie met zo’n indrukwekkende geschiedenis, maakt dat mijn hoge verwachtingen van het eindresultaat sowieso niet teleurgesteld worden.”

Ook zo benieuwd naar de film? Over minder dan twee weken is het zover! Overdag zijn er al sneak previews in de haven en om 20:00 gaat de film online op deze website in première. Kijk je mee? 

Menu