Op zaterdag 14 augustus opende de allereerste tentoonstelling van Fortresse Holland; Stroomversnelling. De buitentententoonstelling, te bezichtigen op droogdok Jan Blanken, vertelt het verhaal van 400 jaar havengeschiedenis. Door middel van een virtuele tijdlijn langs een route met QR-codes, maak je een beeldende reis door de geschiedenis van de Haven van Hellevoetsluis.

Duik in de historie

Maandenlang is er hard gewerkt door medewerkers en vrijwilligers van Fortresse Holland om alles voor te bereiden. Loop langs de route met grote foto-panelen en scan de QR-codes met je smartphone: zo kun je (online) nog dieper in de verhalen duiken die het openluchtmuseum heeft verzameld. Laat je meeslepen door de eeuwen heen, langs zeeslagen, oorlogen, technische ontwikkelingen, hoogtepunten, rampspoed en spraakmakende historische figuren. 

Beleef hoe de vestinghaven in 400 jaar tijd veranderde met Stroomversnelling, waar maritieme historie en kustverdediging samenkomen. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met voorjaar 2022 en is van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 – 17:00 en in het weekend van 13:00 – 16:30.  

Menu