Tim Tygran begon met turnen bij KDO en raakte geïnspireerd door YouTube video’s van freerunnen. Freerunnen is een sport waarbij je je omgeving gebruikt om ‘vloeiend’ te bewegen, en ‘obstakels’ juist welkome elementen zijn om omheen te manouvreren. Inmiddels heeft hij een eigen YouTube kanaal met meer dan honderdduizend volgers en werd zijn hobby zijn bron van inkomen. 

“Als je iets wil, maar niet durft, moet je het juist proberen. Wat voor jezelf gewoontjes is, kan voor een ander juist wow zijn!” ~ Tim Tygran

“Ik neem bijna al mijn video’s op in de oude vesting. De haven is een prachtige plek voor tricks en stunts, want als freerunner zoek je naar variatie. Muurtjes, bunkers, palen; noem het maar op. Freerunnen is de rode draad in mijn leven en Hellevoetsluis is waar mijn passie is gevormd. Je hebt hier alles; het heeft de gezelligheid van een dorp maar de variatie van een stad.”

“Als je twijfelt om je op te geven voor 400 Jaar Haven Hellevoetsluis, zou ik zeggen; probeer de knop om te zetten. Als je iets wil, maar niet durft, moet je het juist proberen. Want wat voor jezelf ‘gewoon’ of niet-bijzonder voelt, kan voor een ander juist dat wow-effect hebben! Dat trekt mij altijd wel over de streep om iets nieuws te proberen; je hoeft niet bij de wereldtop te horen om toch heel indrukwekkend en getalenteerd te zijn.” 

Tim gaf zelf ook een aantal jaar freerun-les bij KDO. “Freerunnen is een populaire sport en bovendien een hele toffe manier voor de jeugd om gewoon lekker te bewegen. Ik probeerde de kinderen wel mee te geven dat je hoeft niet altijd de beste hoeft te zijn, maar als je iets wil, dan moet je het gewoon proberen.” 

Menu