Igor & Morven

Wellicht heb je ze recent gespot in de oude vesting; Igor en Morven zijn een vader- en dochterduo die samen een prachtig, zelfgeschreven nummer opnamen voor de 400 Jaar Haven Hellevoetsluis film. Morven: “Toen de filmploeg met drones ging filmen, leek het net alsof ik in mijn eentje stond te zingen omdat je de camera dan niet ziet. Dat voelde wel een beetje gek, want er liepen natuurlijk ook gewoon mensen in de vesting rond!”

Een leven vol muziek

Igor speelt in een lokaal amateurbandje en Morven zingt al bijna haar hele leven. Dat betekent dat de twee nu al zestien jaar samen van muziek genieten. “Al jong bleek dat Morven dat heel leuk vond, ik heb met de audiorecorder op mijn telefoon al mini opnames van heel lang terug.”

Normaal zingen ze alleen voor de lol, maar toen Igor zijn vrouw voorstelde het duo op te geven voor de 400 Jaar Haven Hellevoetsluis film, leek het hen heel erg tof. Igor: “We hadden nog nooit eerder echt een nummer geschreven.” Het ging de twee best vlot af, want met een paar uurtjes schrijven en schaven, hadden ze ‘from scratch’ een liedje geschreven. Morven: “Papa had de eerste twee coupletten al af en toen ben ik met de laatste twee begonnen. Daarna konden we het verder invullen. Het was echt heel leuk om van begin tot eind iets samen te maken, van melodie tot video.”

Vierhonderd jaar emoties

Voor de film gingen ze met het videoteam op pad om zowel samen als individueel scènes op te nemen. Morven moet lachen als ze eraan denkt: “Ja, je staat dan eigenlijk toch gewoon alleen te zingen midden op straat. Gelukkig gingen mensen wel klappen!” Zowel zij als haar vader vinden het “echt een cadeautje” om onderdeel van de film te zijn. Igor: “We werden gevraagd om een liedje te maken dat past bij de uitvarende schepen vroeger. Maar eigenlijk is het thema van weggaan en elkaar missen universeel. Het past in de film bij hoe het honderden jaren geleden gevoeld moet hebben, maar veel van de tekst kun je ook metaforisch interpreteren.”

"Meedoen in de film is echt een cadeautje."

Met, door en voor Hellevoeters

Het schrijven van een lied in opdracht, vonden ze heel leuk om te doen. “De opnames voor de film waren echt de klap op de vuurpijl. Zeker als vader is het prachtig om dit samen met mijn dochter te kunnen doen, en dan is het ook nog eens mooi vastgelegd,” vertelt de trotse papa. “Sowieso denk ik dat de film echt een onwijs mooie promotie van Hellevoetsluis gaat zijn en zelfs de regio een beetje gaat ontstijgen. Het is hier nog zoveel mooier dan de meeste mensen weten, dit is wat mij betreft echt city marketing.”

Voor Morven zit het speciale element van de film vooral in een kleiner hoekje. “De film is echt met en door inwoners gemaakt, uit alle lagen van ons dorpje en van allerlei achtergronden. Het zijn heel veel verschillende soorten mensen en in de film zitten heel veel verschillende soorten muziek. De film over de geschiedenis van de haven maakt echt de verbinding tussen toen en nu en alle mensen hier.” Vader Igor glundert: “Ja, het is heel mooi verbonden. Iedereen in de film wilde maar 1 ding doen, en dat is bijdragen aan dit bijzondere verhaal.”

De twee hebben hun video nog niet gezien en zijn reuze benieuwd. Kijk jij, net als Igor en Morven, op 16 oktober mee naar de première van de 400 Jaar Haven Hellevoetsluis film? Blokkeer je agenda dan alvast tussen 20:00 – 20:45!

Menu