Vertel je verhaal

Een verzameling verhalen van mensen

De Haven van Hellevoetsluis bestaat 16 oktober precies 400 jaar. Om dat te vieren, lanceert de Gemeente Hellevoetsluis een campagne om samen met alle Hellevoeters het verhaal van de haven te vertellen.

Als je weet wat er allemaal gebeurd is in onze haven, door welke stormen we zijn gegaan, wiens voetstappen hier liggen en hoe we vaak onze tijd vooruit waren, dan wil je onderdeel uitmaken van deze geschiedenis. Sterker nog: dat doen we allemaal al. We groeiden hier op, leerden er zwemmen, gingen naar school. We gingen hier uit, leerden onze liefdes kennen (en verloren ze soms weer.) We kwamen hier wonen voor de liefde of voor werk. We verhuisden weg voor studie, maar kwamen toch weer terug. Wat is uw verhaal?

Ben jij een creatieve, kunstzinnige Hellevoeter? Of heb je een speciale herinnering aan de haven? Wil je liever een persoonlijke havenherinnering delen? Dan kan dat natuurlijk ook! Mail je verhaal en/of foto’s naar info@400jaarhavenhellevoetsluis.nl. Voor het insturen van je havenverhaal geldt geen deadline.

De haven van verhalen

Havens zijn de kruispunten van de samenleving. Het is de verzamelplaats voor verhalen uit de verre historie en de actualiteit, een samenkomst van jong en oud en de plek waar talenten uit letterlijk alle hoeken en windrichtingen van de wereld op aankoersen.

Met 400 jaar Haven Hellevoetsluis vallen heel veel verhalen te vertellen. Daarom zoeken we jouw mooiste herinneringen, spannendste verhalen of generaties-oude familiesaga’s rondom de haven. Of misschien blink je wel uit in muziek of dans, weet jij je gevoel te vangen in jij een schilderij of gedicht, of… bedenk het maar!

Inschrijven

Dus, heb jij een persoonlijk verhaal over de haven, of ben jij een creatief talent, van jong tot oud, die met ons samen het verhaal van de haven wil uitwerken? Geef je alleen of met een groep op via 400jaarhavenhellevoetsluis.nl. Inschrijven kan tot 6 augustus.

Inzendingen krijgen een mooie plaats op 400jaarhavenhellevoetsluis.nl. Een deskundige jury kiest een aantal getalenteerde Hellevoeters uit om een prachtig filmisch portret rond de haven te maken, welke elk een onderdeel van het Haven-verhaal vertelt.

Wil je liever een persoonlijke havenherinnering delen? Dan kan dat natuurlijk ook! Mail je verhaal en/of foto’s naar info@400jaarhavenhellevoetsluis.nl. Voor het insturen van je havenverhaal geldt geen deadline..

Vier eeuwen het middelpunt

Al vier eeuwen lang is de haven het middelpunt van lief en leed, van dromers en doeners, van ijzervretende zeevaarders en bedachtzame bouwers. Het verhaal van de haven is vooral een verhaal van mensen. Want alleen mensen laten een haven leven. Daarom vieren we 400 jaar haven met alle mensen van Hellevoetsluis.

Deze hele zomer gebeurt er al veel in Hellevoetsluis en omgeving. Tijdens deze evenementen worden de acht films stapje voor stapje onthuld en op 16 oktober, de verjaardag van de haven, komt alles bij elkaar. Een dag om nog 400 jaar over na te praten!

Menu